Bikes & Retail zet ook in op ontzorgen

Om de dienstverlening voor de aangesloten leden verder te vergroten, zal Bikes & Retail het vizier meer gaan richten op ontzorgen.

Dat maakte directeur Perry Jansen gisteren bekend tijdens de huisshow van Bikes & Retail.. Hij gaf een korte terugblik op het afgelopen jaar, dat bij niemand als een recordjaar de boeken in zal gaan, waarin het weer de markt parten speelde en het aandeel van de vakhandel volgens de Bikes & Retail directeur daalde van 69% naar 67%.

Toch zag Jansen lichtpuntjes voor 2014. “De vertrouwensindicatoren staan gunstig en sinds de zomer van 2012 is er een verbetering van de financieringssituatie van de banken. Ik verwacht voor 2014 een licht herstel, maar pas in 2015 zal het echt beter gaan.”

Vervolgens zoomde Jansen in op de plannen van Bikes & Retail in het komende seizoen. Als eerste gaf hij aan dat de naam van de holding gewijzigd wordt in Euro Payment Partners. Daarmee wordt definitief afscheid genomen van het Twico-verleden. De oude holding naam was immers nog steeds Tweewieler Inkoop en Marketing Combinatie (Twico). “Het is niets meer of minder dan een naamswijziging en voor de ondernemers verandert er helemaal niks.”

Als nieuwe contractleverancier verwelkomde hij QWIC, die ook de import van de Duitse elektrische fietsen AVE op zich genomen hebben. Als gevolg van hun eigen dealershows kon QWIC deze keer niet op de huisshow van Bikes & Retail aanwezig zijn.

Met een andere contractleverancier, Cycleurope, heeft Bikes & Retail de banden aangehaald omdat de retailorganisatie geleidelijk aan gaat stoppen met haar private label Amstel.

“Je ziet dat A-merk fabrikanten zich steeds nadrukkelijker begeven in het prijssegment van de private labels. Om daar weer onder te gaan zitten is geen goed idee, want dan kom je op het niveau van bouwmarkt-fietsen en dat moet je niet willen,” stelde Jansen.

Daarom laten we de Amstel collectie uitlopen en in plaats daarvan hebben we goede condities met Cycleurope afgesproken over de Puch-collectie op basis van tien interessante modellen. Daarnaast gaan we ook meer inzetten op de kerncollecties van merken als Batavus, Sparta, Cortina en Gazelle.”

Los van de betere condities die voor leden bedongen zijn en worden bij diverse leveranciers, gaat Bikes & Retail zich ook meer sterk maken voor het ontzorgen van de aangesloten leden.

Zo zijn ze een samenwerking aangegaan met Lyanthe, die een systeem hebben waarmee je interessant kunt besparing op de accountantskosten. Het gaat om een nieuwe praktische ontwikkeling binnen de accountancy, die Bikes & Retail nu ook aan haar leden aanbiedt.

Ondernemers kunnen met een computerprogramma facturen inscannen en die uploaden naar het Bikes & Retail Portaal. De gegevens van die facturen worden vervolgens ingelezen en automatisch verwerkt in het online boekhoudpakket van Exact, dat weer gekoppeld kan worden met bekende kassasystemen.

“Omdat je alles online hebt, kan je het overal raadplegen en ben je met een paar klikken bij je factuur. Die hoef je niet meer op te bergen in mappen. De gegevens worden verwerkt en geven en allerlei resultaten van de onderneming kunnen grafisch worden weer gegeven,” aldus Jansen. “Bovendien kun je zo uitstekend benchmarken met andere leden.”

Wie de facturen altijd door de accountant liet verwerken kan op deze manier duizenden euro’s op jaarbasis besparen. De accountant komt zeker niet buitenspel te staan, maar door deze werkzaamheden niet langer uit te besteden scheelt dat in de kosten.

Ook de samenwerking met Hit MKB is gericht op het ontzorgen van de Bikes & Retail leden. Hit MKB is een inkoopcollectief dat namens 4000 bedrijven administratieve zaken of diensten inkoopt. Denk daarbij aan energie (gas en elektra), afvalverwerking, verzekeringen, office supplies, telecom en drukwerk.

Hit MKB belooft een besparing van minstens 10% per onderdeel. Ze werken op ‘no cure, no pay’-basis. Ondernemers krijgen jaarlijks vooraf een inkoopscan en achteraf een besparingsoverzicht en als die besparing minder is dan het lidmaatschap, dan wordt dit gecrediteerd.

 

 

 

 


 
  afmelden nieuwsbrief


BIKES & RETAIL NIEUWS

 

Succes na Bikes en Retail Tour dag
lees meer

Fietsplus start campagne Bewaar je dromen niet voor morgen
lees meer

Bikes & Retail zet ook in op ontzorgen
lees meer

Bikes & Retail bundelt inkoopvolume met HIT-MKB
lees meer

Fietskiezer groot succes bij Fietsplus
lees meer

 

 
 
 

GMS Verbund GmbH
CAST 617/3
Buizerdlaan 6
3435 SB Nieuwegein

T.: +31 (0) 30 6013773
F.: +31 (0) 30 6021115
M.: +31 (0) 6 22 01 4851
E.: info@bikesandretail.nl
I.: www.gms-group.nl

 

Bikes and Retail
Starten
Aankoop bedrijf
Verkoop bedrijf
Vacatures
Contact
Route

© Bikes and Retail, 2018